Monday, August 11, 2008

Barbeque

I går var det dags igen för barbeque med några av våra grannar. Värdinnan, Ms J, bor ensam med sin son i ett hus liknande vårt. Hon är partner på ett Venture Capitalbolag och visade sig ha en faiblesse för dyra viner. Förutom vår familj var det ytterligare tre grannfamiljer där, varav ett par endast tittade in på ett glas vin.

Mr & Mrs G har två barn, 10 och 12 år gamla. Hon är psykolog och han australiensare. Hennes stora intresse just nu är koncerter och hon har dragit med sina barn på såväl Bruce Springsteen, The Eagles och The Jonas Brothers (snarare dottern som drog med mamman). Just nu planerar de för Jefferson Airplane i september. Hon berättade om den stora skillnaden idag jämfört med för 25-30 år sedan, då redan tunnelbanevagnarna på väg till konserterna var fyllda med sötluktande rök. För att inte prata om konsertarenorna. Idag röks inte ens vanliga cigaretter på arenorna. 

Mr & Mrs S bor närmast oss och visade sig vara de lugna i sällskapet. 

Denna samling grannar uppför sig som om de alla ingick i samma familj. De argumenterar högljutt om vilken matvaruaffär man ska handla i, vilket baseball-lag man ska hålla på och om det är vettigt att handla viner för 500 dollar flaskan. Ingen får prata till punkt, de himlar med ögonen och enas inte om någonting. Men är samtligt underbart hjärtliga. 

Alla i sällskapet förutom vi är judar och vi börjar förstå att vi har nästlat oss in i ett judiskt område. Men alla tar emot oss med öppna armar och vi kliver mer än gärna in i deras Woody Allen-lika värld.

2 comments:

Anonymous said...

Du skriver bra och det är intressant att läsa. Jag vill dock kommentera inlägget ur ett genusperspektiv (OBS det ska inte tas som kritik...). Kvinnan i en familj var psykolog och hennes man australiensare, har han inget jobb?

/Kristian.

Kina Paulsson said...

Olika människor väljer att framhäva olika sidor hos sig själva. Jag vet faktiskt inte vad han jobbar med :-).