Tuesday, August 26, 2008

Fotboll


Tisdagen var en viktig dag. Efter fyra hårda träningsdagar har skolans fotbollslag (soccer) utsetts. Både Filippa och Rasmus har tränat fyra timmar om dagen i tre dagar (de missade första dagen på grund av att vi inte visste hur det gick till), med första passet mellan 7 och 9 på morgnarna.

Två lag utses, Varsity och Junior Varsity. Enkelt kan de kallas A-lag och B-lag, men eftersom laget plockas från hela High School (fyra årskurser, nian till tolvan) kan det även ses som en åldersindelning. De äldre spelar i Varsity och de yngre i Junior Varsity. 

Eftersom vi börjar skolan ett år senare i Sverige än de gör här, har det inte varit självklart vilken årskurs Filippa och Rasmus ska börja i. De slutade sjuan och nian i Sverige, varför skolan vill placera dem i åttan respektive tian här. Men då blir de troligen ett år äldre än sina klasskamrater. I morgon kommer vi att ha möte med skolan för att reda ut hur det blir. 

Tillbka till fotbollen. Det hela slutade med att de båda hamnade i Junior Varsity, vilket var helt naturligt för Rasmus som knappt är en Freshman (nian) medan ett trist bakslag för Filippa. Bakslag är ingenting vi behöver just nu när allt är nytt och lite jobbigt, men det är bara att bita i det sura äpplet och försöka göra det bästa av situationen. Nu är Filippas mål att visa att hon förtjänar en plats i Varsity.

No comments: