Friday, August 8, 2008

Fotboll

Våra svenska vänner bor cirka 10 minuter med bil härifrån, i Tarrytown. I deras område finns en gemensam pool där vi ofta bjuder in oss själva som gäster. I området finns också en hängiven fotbollstränare som har lyckats samla alla kvarterets fotbollsspelande barn till "spontana" fotbollskvällar tre gånger i veckan. Och då är det alltså soccer som gäller, inte amerikansk fotboll. Allt från fem till tjugo barn träffas med denna fotbollstränare som motor och spelar i drygt en timme. Ingen träning, bara matcher och bara på kul. 

I tisdags var även Filippa och Rasmus med och spelade, tillsammans med våra svenska vänner samt ett antal amerikanska barn i alla åldrar. 

När man befinner sig i en ny miljö, med annat språk och annan kultur, är det fantastiskt att någon gång få känna sig trygg och hemma. Min trygghet är gymet. Där känner jag mig hemma. Filippa och Rasmus trygghet är fotbollen. De kan reglerna, de är duktiga och de behöver inte prata flytande för att interagera med andra barn. Ikväll är det dags igen.


1 comment:

Anonymous said...

Vilken är Olivias trygghet? Vågar hon gå ut i trädgården själv än? En undrande mormor