Wednesday, August 13, 2008

Bronx Zoo


Såsom alla andra barnfamiljer i Dobbs Ferry (och troligen hela New York City) har vi årskort till Bronx Zoo. Samma årskort gäller också till New York Aquarium och Central Park Zoo. Från oss tar det cirka 20 till 25 minuter att köra till Bronx Zoo, vilket i denna del av världen är nästgårds.

Det är lätt att som europé att raljera över saker och ting här i USA. Maten och människorna är feta, de byråkratiska systemen är omständliga och amerikanarna är nostalgiska på gränsen till det patetiska. Därför kan det tolkas som ironi när jag säger att Bronx Zoo är en fantastisk fin djurpark. 

Den ligger mitt i stadsdelen Bronx, med alla sina sociala problem. Den är stor, grön, ren och befriande fri från kommersialisering. Överallt informeras vi om olika miljökatastrofer människan har bidraget till, såsom skövling av regnskogen och utrotning av olika djurarter. Därtill framgår hur Bronx Zoo arbetar för att bidra till en bättre värld. Deras miljöarbete innebär att vår medlemsavgift är avdragsgill till 50 procent i deklarationen. 

Men framför allt är det trevligt att besöka Bronx Zoo och det finns ingen risk att man hinner avverka allting på en dag.

No comments: