Sunday, November 29, 2015

Thanksgiving

Förra gången vi bodde i USA var vi bortbjudna på Thanksgiving där vi kunde slå oss ned vid dukat bord, lyckligt ovetande om vilket hårt arbete som hade föregått vårt besök. Den här gången skulle vi själva stå för middagen och med både syster och bror med respektive på besök väntades en riktig familjemiddag.

På grund av vår bristande erfarenhet ägnade vi onsdagen endast åt att inhandla mat och förbereda förrätten, Squash Soup. Hade vi vetat bättre hade betydligt fler moment förberetts dagen innan. Resten av dagen ägnades istället åt att leta gräslig jultröja åt svågern, fynda cashmere på TJMaxx och trevligt middagsbesök på Maud's Tavern i grannstaden Hastings-on-Hudson.

Dagen D, Thanksgiving Day, började med en löprunda för min del innan jag i godan ro påbörjade matlagningen. Kalkonen är en bisak på Thanksgiving lyckades vi förstå genom att googla på Classic Thanksgiving Menu, det viktiga är alla smårätter vid sidan om. Och Stuffingen inte att förglömma.

Med god hjälp av svågern lyckades jag med nöd och näppe knåpa ihop en skaplig Thanksgivingmeny i lagom tid. Majsbrödet som vi hade planerat, skippade vi. Det hade blivit på tok för mycket mat och alltför tidskrävande. Men kalkon, stuffing, green been casserole, cranberry sauce, glaserade morötter, två sorters potatismos och amerikansk äppelpaj lyckades vi få ihop.

Nu fanns ju ingen amerikan vid bordet att utvärdera äktheten, men vi svenskar tyckte att det smakade utmärkt. Även om jag var totalt slut efter all matlagning.

No comments: