Monday, November 23, 2015

Mary Poppins

En av Lilla O's bästa vänner i skolan är med i ett lokalt teatersällskap och höstens projekt har varit Mary Poppins. Vännen spelar en stor roll i form av dottern i familjen och vi vill naturligtvis inte missa ett tillfälle till lokal underhållning.

Vi har köpt biljetter till fredagens föreställning och det blir till att bege sig direkt från dansklass i Sleepy Hollow till Irvington Town Hall Theater.  Föreställningen är tre timmar lång inklusive paus och de har inte sparat på något. Ett liveband står för musiken och i sotarnumret på Londons tak bjuds det på strålande steppdans.

I det här landet finns en helt annan musikaltradition än vi är vana vid hemma. Precis samtidigt som vi ser Mary Poppins i Irvington visar Dobbs Ferry Middle School musikalen Legally Blond i skolans aula. En föreställningen Lilla O ser på lördagen medan jag förbereder kvällens fest.

Här finns så många duktiga sångare och dansare i vår direkta närhet. Visst finns det fantastiska artister i Sverige också, men i New York är musikalen en del av livet. Att Broadway är en gata som sträcker sig hela vägen från Manhattan till Sleepy Hollow gäller både bokstavligt och bildligt.

No comments: