Monday, November 9, 2015

Danstävling

Hela lördagen går i dansens tecken. Lilla O har sitt första framträdande på Broadway och vårt hus skälver av nervositet. Egentligen rör det sig om en danstävling och den äger rum på Symphony Space, en teater som råkar befinna sig på just Broadway. Men vid 95:e gatan, inte runt Times Square om vi ska vara petiga.

Dagen ägnas åt repetitioner, sminkning och rampfeber. Först på sen eftermiddag tar vi bilen till Manhattan där vi möter upp resten av truppen. Vi föräldrar har en timme på oss innan insläpp varför jag, maken och en annan mamma går till Vino Levantino i kvarteret intill för en drink. En mycket trevlig bar som vi ska lägga på minnet.

Mamman visar sig arbeta som jurist på Madison Square Garden och hon berättar att hennes man inte kan närvara på grund av att han är i Kalifornien och spelar med Art Garfunkel. Vilket för in diskussionen på Art Garfunkels försvinnande i Stockholm. Vi får i och för sig inte veta mycket mer än vi redan vet, men kvalificerat skvaller är alltid kul. Efter en mycket trevlig timme är det dags för oss att återvända till teatern och inta våra platser.

Våra tjejer gör mycket bra ifrån sig, med tanke på deras korta tid som dansare. Några utmärkelser blir det inte, men det har vi heller inte räknat med. De flesta medverkande hade betydligt mer erfarenhet. 44 uppträdande och tre timmar senare återvänder vi hem med en dödstrött men glad 12-åring i baksätet.


No comments: