Monday, August 1, 2016

Museum och Mimosa

Vårt aktiva liv fortsätter på söndagen. Efter obligatorisk cappuccino på Antoinette's beger vi oss söderut till The Met Cloisters, beläget på norra tippen av Manhattan. Museet ingår i Metropolitan Museum-familjen vilket innebär att vi är medlemmar och alltså inte betalar inträde.

Fördelen med att vara medlem är att man kan dutta ut sina museibesök i småportioner, vilket gör allt betydligt mer lättsmält. På Met Cloisters finns endast en fast utställning i form av europeisk medeltidskonst. Den stora behållningen är museets vackra läge och fridfulla atmosfär.

Med god vilja anser vi att det är lagom för lunch efter avklarat museibesök och fortsätter rakt västerut till La Marina som ligger precis vid Hudson River. Tur nog serverar de brunch och vi kan låtsas att det är vad vi siktar på, eftersom klockan bara är strax innan 11:30 och egentligen alldeles för tidig för lunch.

La Marina är stället att gå till en solig fredag- eller lördagkväll för att dricka drinkar i solnedgången. Nu är det söndag förmiddag och solens starka strålar är vi tillfälligt befriade ifrån. Trots detta, och trots att maten är ganska medelmåttig, är det klart trevligt att sitta vid floden och ana Manhattans skyline någonstans bakom dimman.


No comments: