Monday, August 29, 2016

Nantucket

Färjan till Nantucket avgår från Hyannis, i hjärtat av Cape Cod, och tar en timme om man åker med snabbfärjan. Vi ska spendera fyra dagar på denna lilla ö som ligger rakt söder om Cape Cod och sydost om Martha's Vineyard.

Vi anländer till ön på söndag eftermiddag och möts av ett myller av folk i hamnen. Det är betydligt fler folk som åker härifrån än som kommer vilket känns hoppfullt för oss. Vi är klart mer lockade av låg- än högsäsong.

Allt i hamnen är så välpolerat och snyggt att vi först blir lite oroliga. Efter att ha promenerat några kvarter mot vårt Bed & Breakfast blir vi dock lugnade. Det är fantastiskt stilfullt och fint, men det finns också en själ. Samtliga hus har samma grå färg på fasaderna och tomterna svämmar över av stora, blommande hortensior.

Efter att ha checkat in i vårt minimala, men stilfulla rum, tar vi en promenad runt staden. Om man skulle illustrera ordet idyll skulle man kunna visa upp bilder på Nantuckets lilla stad. Bara små oberoende butiker med pittoreska små skyltar. Inga kedjor eller neonskyltar så långt ögat når.

På kvällen tar vi taxi till västra sidan av ön för att se när solen dyker ner i vattnet strax efter klockan 19.




No comments: