Monday, August 8, 2016

Jazz och Pool Party

Fredag eftermiddag tar jag tåget in till stan för att möta maken på Hudson Hotels takterass, en av de många roof top bars som Manhattan har att erbjuda. Utsikten och miljön är mer spännande än drinken men man kan ju sällan få allt.

Efter avklarad drink tar vi taxi 50 gator norrut för att möta upp ett annat par från Dobbs Ferry. Smoke Jazz & Supper Club ligger på Broadway i korsningen till 106:e gatan och erbjuder tidlös amerikansk spis i dubbel bemärkelse. Våra vänner har vi inte träffat på länge och vi hinner inte alls prata klart innan musiken börjar efter en timme. Innan hemfärd går vi därför vidare till en närbelägen bar, The Hamilton, för ytterligare en drink.


På lördagen kommer äntligen Lilla O tillbaka till oss, efter två veckor på egen hand i Sverige. Hennes första resa över Atlanten på egen hand hade gått utmärkt och den nitiska passkontrollen hade hon passerat utan problem.

När kvällen kommer och Lilla O är trött av jetlag, beger sig Maken och jag på Pool Party hos några vänner här i Dobbs Ferry. Trots värmen i den här delen av landet är det inte så vanligt med egen pool här. Den här poolen är dessutom något utöver det vanliga. Byggd någon gång på 30-talet är den både större och mer magnifik än vad de flesta unnar sig i dag.

I den mörka, men heta sommarnatten umgås, äter, dricker och badar vi vuxna som om vi vore 20-åringar.

No comments: