Tuesday, August 25, 2015

School supply igen

Så är det dags igen att ge sig iväg på jakt efter school supply. Trots att jag har gjort det här förut står jag ändå handfallen inför den långa listan från skolan. Den enkla vägen är att beställa allt material på våren gemensamt med de flesta andra, men om man som vi inte är på plats förrän i augusti får det bli den hårda vägen.

Här är ett axplock av allt som ska inhandlas. Vi fastnar på "2 Sets Dividers". Det står ingenstans hur många flikar det ska vara. När vi till slut får svar från en av våra vänner säger hon att det bara ska vara en flik. Vad är två dividers med en flik? Är inte det samma sak som en divider med två flikar? Vi undrar fortfarande men låter det bero till skolstart.

Dyrt som attan är det i alla fall. Eftersom många föräldrar faktiskt inte har råd att förse sina barn med skolmaterial finns det särskilda insamlingar. Och tänk, då blir till och med jag lite socialistisk. Kan det kanske vara värt att höja skatten en dollar för de rikaste i staden och låta skolan köpa in skolmaterialet? Det hade i alla fall underlättat för oss förvirrade utlänningar. Men nu är det mesta avklarat. Nästa fråga är hur Lilla O ska få med sig allt till skolan.










1 comment:

Unknown said...

Lycka till i nya skolan O. Spännande!