Sunday, July 1, 2012

Fransk kyckling

Vårt liv kretsar mycket kring mat. På vardagarna är det fokus på vad vi inte ska äta och på helgerna vad vi ska äta. Utmaningen är inte bara vad som ska förtäras det är i hög grad också var det går att hitta bra råvaror.

Kött köper vi fortfarande helst från Håkans kött. Visst går det att hitta lika bra, om inte bättre, kött hos Köttbaren, men då är priset nästan det dubbla. Bra grönsaker är svårare att hitta till ett bra pris. Inte så konstigt kanske med tanke på det klimat vi lever i.

På senaste tiden har Hemköp i våra kvarter börjat med kyckling av annan sort än Kronfågel, nämligen flera franska varianter. I vissa fall kan det vara värt att frångå principen om närodlat och jag tror att kyckling kan vara ett sådant fall. Lika tråkiga som de svenska standardkycklingdelarna ser ut i sina förpackningar, lika läckra ser de franska motsvarigheterna ut.

I dag har vi testat små vårkycklingar, inte större än 350 gram styck. Dessa kryddade vi med örtkryddor och stekte i smör innan de tillagades i ugn cirka 40 minuter i 175 grader på en bädd av primörer.


No comments: