Monday, April 23, 2012

Fife

Men en automatväxlad Audi lämnar vi Edinburghs flygplats och beger oss nordost. Målet är Fife's nordöstra hörn där fiskhamnarna ligger på rad med lagom distans från kommersen runt St Andrews.

Vårt första stop är för lunch i Buckhaven. En alldeles vanlig skottsk by utan speciellt mycket charm. En restaurang finns inte, bortsett från Fish & Chips över disk. något vi överväger tills vi hittar stans trevligaste café. Där serveras enklare rätter med starkt fair trade fokus i genuint enkel miljö. Det får det bli.

Nästa stopp är Pittenweem, en fiskehamn med betydligt mer tjuskraft än Buckhaven. Naturligtvis finns där ett underbart litet cafë med egentillverkad choklad och gott kaffe. Något förvånade blir vi när det visar sig att flickan bakom disken pratar småländska.

Sen eftermiddag anländer vi till slut till Anstruther där vi tänker tillbringa natten och efter en stunds sökande hittar vi ett B&B som visar sig vara en riktigt pärla, Crichton House. Vi hinner inte mycket mer än att ta igenom oss en stund på rummet innan det är dags för middag nere i hamnen.

No comments: