Wednesday, December 28, 2011

Julafton

Förra året blev vi hastigt och lustigt 17 personer på julafton, inklusive min då mycket sjuka mamma. Vi fick en fantastisk julafton med hela huset fullt och mormor i centrum.

I år vara vi en betydligt mindre skara om sex personer (sju en liten stund), men vi var i alla fall hela familjen samlad vilket alltid är något. Nu när vi har blivit stadsbor igen återupptog vi traditionen med ett besök i kyrkan på förmiddagen. Även vår nya församling Adolf Fredrik bjuder på julspel på julaftonens förmiddag och vi valde att prova något nytt.

Föreställningen i Adolf Fredriks kyrka var helt underbar, med makalös kör- och solosång. Med en sådan stämningsfull inledning på dagen kan det inte bli annat än bra. Det blev det också. Vi åt julmat till lunch, spelade spel och tittade till och med på Kalle Anka. Jag försökte övertyga resten av familjen att det där med Kalle är väl ganska uttjatat nu, men blev nedröstad.

Julklapparna delades ut i lugn och behärskad takt av en liten tomtenissa på 8 år. Till klapparna serverades champagne och gott därtill. Det enda mörka molnet var att vi hade glömt att köpa ostron, men det får bli en annan gång.

No comments: