Monday, February 15, 2016

Februarilov

Såsom i Sverige har skolorna i Dobbs Ferry februarilov och vi har tagit tillfället i akt till en veckas ledighet. Tillsammans med en annan svensk familj har vi hyrt ett hus i skidorten Stowe i delstaten Vermont.

Efter sex timmars bilkörning kommer vi fram till vårt hyrda hus i Stowe. I bilen har vi förutom oss själva, två katter och en lånad son från den andra familjen. En ganska fullpackad bil med andra ord. Utan problem hittar vi huset, som ser precis ut som vi har tänkt oss. "Nu är det bara att hoppas att hyresvärden har mejlat koden till låset som han har lovat" säger maken när vi har parkerat bilen framför huset. Det har han inte.

Bilens termometer visar att det är -6F utanför, vilket motsvarar cirka -21 grader Celsius och vi kommer inte in i huset vi har betalat massor med pengar för att hyra. Maken ringer hyresvärden utan att någon svarar och jag försöker behålla lugnet. Hyresvärdens tidigare mejl har varit personliga och vänliga utöver vad som är nödvändigt så det är svårt att tro att vi har blivit lurade.

Jag går till restaurangen bredvid huset för att höra om de har några andra kontaktuppgifter till sina grannar. Mest vill jag nog bara få bekräftat att Jeff och Rebecca är reko typer. Det visar sig att de på restaurangen känner våra hyresvärdar väl och även de försöker få kontakt. Jag blir för tillfället lite lugnad då husägaren åtminstone tycks vara seriös.

När vi har irrat omkring i Stowe i över 2,5 timme och ringt vår hyresvärd ytterligare fyra gånger utan svar, ringer han äntligen tillbaka ångerfull. Han trodde att han hade mejlat koden och har varit utan sin telefon hela eftermiddagen. Vi kommer äntligen in i huset och när våra vänner anländer en timme senare har vi brasa i kaminen, mat på bordet och vin i glasen. Vår semester kan börja.

No comments: