Saturday, January 23, 2016

Snöoväder

Om någon har missat det så snöar det just nu i hela östra USA. Någon gång under natten mellan fredag och lördag började det och sedan har det bara fortsatt. I morse tyckte vi att det inte var så farligt, men det tar aldrig slut. När man hör ordet "snow storm" så tror man som svensk att det ska storma och snöa samtidigt. Den svenska översättningen av snow storm är emellertid inte snöstorm, utan snarare snöoväder. Men, oavsett ordval, mycket snö har vi.

Trots att New York är en delstat där man oftast har snörika vintrar, blir det lätt kaotiskt vid snöfall. Speciellt om det snöar mer än det har gjort på 150 år. Fördelen är att det idag är lördag. De flesta behöver inte ge sig ut på vägarna. Efter klockan 14:30 idag får man inte ens åka bil om det inte är absolut nödvändigt, i alla fall inte i New York City.

I början av dagen skottade vi (läs Maken) uppfarten ett par gånger för att hålla efter. Ganska meningslöst kan vi konstatera nu på lördag kväll. Det får istället bli morgondagens projekt.




No comments: