Thursday, January 14, 2016

Hudson River Museum

Mindre än tio minuters bilresa söderut från oss ligger Yonkers, Westchester County:s största stad. Yonkers har ibland kallats "the sixth borough" på grund av dess lokalisering precis på gränsen till Bronx. En omröstning skedde 1898 huruvida Yonkers skulle tillhöra New York City eller inte, med ett tydligt majoritetsbeslut att förbli oberoende.

I Yonkers ligger ett litet delikat museum, Hudson River Museum, där vi har valt att bli medlemmar. Fördelen att vara medlem i ett litet, närliggande museum är att man kan svänga förbi när man har en timme över utan större planering.

Så skedde i söndags. Maken knorrade över att vi inte gjorde något och Lilla O knorrade över att hon hade så mycket läxor. Den problemlösande modern föreslog då helt enkelt en trip till Hudson River Museum. Eftersom huvudnumret för tillfället var fotografier av dansare kunde även Lilla O bli intresserad.

Jordan Matter heter fotografen som ställdes ut och bilderna var helt fantastiska. Vi kom dit 50 minuter innan museet stängde och vi hann precis med att ta del av hela utställningen. Fulla av intryck och inspiration kunde vi återvända hem. Alla nöjda och Lilla O kunde fortsätta med sin läxläsning.


2 comments:

Unknown said...

Apropå Yonkers, har du sett serien Show me a hero? Annars borde du det. /Johanna

Kina Paulsson said...

Jag har sett alla avsnitt utom det sista av Show me a hero. Jag tappade lite intresse på slutet, även om det var kul att får lite historia om vår grannstad. Men jag kanske ska ge mig på att se även det sista avsnittet.