Friday, January 15, 2016

Euros

I Stockholm besökte jag och maken Brunkebergs Bageri innan jobbet i genomsnitt mer än varannan vardag under fyra år. Betalar man med kreditkort kan man göra statistik över sina inköp och därmed vet vi att besöken uppgick till cirka 177 stycken per år. Där intog vi varsin cappuccino efter frukost men innan jobbet.

När vi flyttade till Dobbs Ferry letade vi genast upp ett nytt ställe där vi kunde fortsätta med vår tradition. Numera har vi inte gångavstånd, utan fem minuters bilresa. Trots detta lyckas vi klämma in nästan lika många besök per vecka som vi gjorde på Brunkans.

Här i USA är en cappuccino oftast inte samma sak som en italiensk cappuccino. Den är större och innehåller mer mjölk. Men det är inte för inte vi har utsett Antoinette's till vårt nya stamfik. De kan sitt kaffe och erbjuder "Euros" för oss som vill ha en italiensk cappuccino.

Förhållanden och familjer behöver, precis som företag, lägereldar att samlas kring. Vårt morgonkaffe är en av våra lägereldar som vi verkligen inte vill vara utan.

No comments: