Monday, January 18, 2016

NYBG och South Bronx

I helgen var det sista chansen att se säsongens Holiday Train Show på New York Botanical Garden och vi tog tillfället i akt. Denna utställning är en klassisk julaktivitet och i december är det proppat med folk. Visst var det mycket folk även nu, men inte lika hysteriskt. Tror jag, jag har aldrig besökt utställningen tidigare.

Holiday Train Show har mindre med modelltåg att göra och mer med modeller av kända byggnader. I stort sett varenda byggnad i New York City med namn har återskapats med hjälp av byggnadsmaterial från naturen. Tågen fungerar som en extra krydda i utställningen speciellt för de mindre barnen.


Efter rundturen tog vi en promenad genom den stora trädgården mitt i Bronx. Det utlovade regnet hade bytts ut mot sol och vi fick lite försmak av våren.


När det var dags för lunch hade maken förslaget att vi skulle bege oss till South Bronx som han hade fått för sig var "up and coming". Om nu så är fallet är det inte något som märks överhuvud taget. Att besöka den delen av Bronx som också kallas Melrose/Mott Haven är som att besöka ett annat land. Enkelt uttryck kan man säga att vi inte gick obemärkta förbi när vi promenerade utefter 149:e gatan. Lilla O som inte alls känner sig bekväm med att besöka andra kulturer, klamrade sig fast vid sin pappas arm. Vi två andra var mest fascinerade över att man bara behöver åka i 20 minuter från vår välordnade förort för att hamna i något helt annat.


No comments: