Tuesday, December 29, 2015

Jul

Två vuxna, tre barn (varav två mer eller mindre vuxna), två katter och årets julklappar lyckas vi få in i bilen. Det är dagen innan julafton och hela familjen ska åka till Charlottesville, Virginia för att fira jul. Enligt Google Maps ska resan ta sex timmar, men då har uppenbarligen inte hänsyn tagits till alla andra bilar. Snarare nio timmar senare kommer vi fram och då har vi bara unnat oss två korta pauser.

Under hela resan har vi haft regnet som sällskap och i Charlottesville är luften nästan tropisk - varm och fuktig. Julstämningen ligger inte riktigt på topp och efter nio timmar i en trång bil gör inte vårt humör det heller.

Maken, jag och katterna bor på hotell fem minuter från svägerskan där resten av familjen ska bo. Valet mellan att låta katterna bo i en trång bur på ett katthem i fyra nätter à 40 dollar natten kontra fyra nätter på hotell à 169 dollar var förvånansvärt lätt. Tänk vad lite man vet om sig själv innan man tar in ett husdjur i sitt hem.


I Charlottesville hinner vi med traditionsenlig julafton (svensk) och juldag (amerikansk), misslyckat biobesök (inga biljetter), vinprovning, ölprovning, promenader och krogbesök. Efter fyra regniga dagar är det återigen dags att tränga ihop oss i bilen för att tillbringa nio timmar på vägarna. Resan börjar svajigt med en sned kattbur och upprörda känslor men efter ett tag lugnar det ner sig och vi håller nästan sams resten av resan.

No comments: