Tuesday, December 15, 2015

Lucia

En gång om året äter vi frukost i vardagsrummet istället för köket och det är på Lucia. Då tänder vi ljus, tittar på Luciafirandet på TV och äter nybakade frallor. Eftersom vi var på julfest på lördagkvällen försökte jag få dispens från Lilla O gällande hembaket denna gång, men se det gick inte. Är det Lucia ska det vara hembakat, så är det. Det var bara att ställa sig att baka innan festligheterna på lördagkvällen.

Med Lucia på en söndag blev morgonen lite senare än vanligt och när vi väl åt frukost var det fullt ljust ute. De levande ljusen kom därför inte riktigt till sin rätt här där vi har dagsljus även i december, men lite stämningsfullt blev det ändå.

Efter frukost promenerade vi till Antoinette's där vi intog vårt kaffe i solen. Svårt att tro att det är 13 december. Förra året var det vinter vid den här tiden har vi fått veta.

På eftermiddagen hade vi bjudit hem en blandning av svenskar, amerikaner och engelsmän på Luciafika och barnen lyckades arrangera ett eget luciatåg. Inte tillräckligt många av barnen kunde sångerna, varför det fick bli Spotify i bakgrunden istället. Tyvärr tog jag inga bilder men det gjorde Anna så ni kan se hur det såg ut här.

No comments: