Wednesday, December 2, 2015

Chopped Junior

En av Lilla O:s bästa kompisar har varit med i Chopped Junior och för er som inte förstår digniteten kan man jämföra det med att ens bästis är med i Idol. Det är riktigt stort och igår var det dags för programmet att sändas.

Kompisen hade bjudit hem alla sina kompisar på Viewing Party (har jag inte sagt att man tar alla tillfällen i akt för fest här?) medan vi vuxna fick bänka oss framför TV:n hemma. Programmet går ut på att de tävlande får en korg med ingredienser de måste ha med i valfri rätt och de har även tillgång till ett välfyllt skafferi att komplettera med. Alltid är en av de fasta ingredienserna någonting udda, såsom en Worm Lollipop i varmrätten.

Barnen som är med är fantastiskt duktiga och vi hade stora förväntningar på Lilla O:s kompis. Hon älskar att laga mat och har fått privatlektioner av en kock under flera månader (visst säg det - only in America...). Trots detta blev det en tuff match för vår lilla tjej. Spänningen var stor när hon skar sig blodig under varmrätten och förlorade flera värdefulla minuter. När hon därefter droppade vatten i olja vilket kan få förödande konsekvenser trodde vi att loppet var kört. Vad vi tittare inte fick se var hur hon då nästa bröt ihop och lämnade tävlingen.

Men såsom i en Hollywoodfilm, reser sig den nästan utslagna hjältinnan och tar hem tävlingen med hjälp av en näst intill perfekt efterrätt. Stämningen bland kompisarna på Viewing Partyt var naturligtvis uppsluppen värre och även jag fick smaka av champagnen när jag hämtade upp dottern.

No comments: