Saturday, November 26, 2011

City after work

Tre saker saknar vi från Silverdal, våra grannar, de after works vi hade med våra grannar och bardisken i köket där vi hängde när vi hade after works. För att råda bot på de två första hade vi bjudit in våra två närmaste före detta grannar på en city after work. Bardisken kan vi inte göra så mycket åt, den finns inte i vårt nya kök och bör inte finnas där heller.

Man kan tro att en after work är något som börjar efter jobbet och slutar i lagom tid innan middagen, men på vår gamla gata är det mycket mer än så. Det börjar i lagom tid efter jobbet och håller på så länge gästerna orkar. Med andra ord är after work bara en omkrivning av "kom över och häng med oss på fredag, mat blir det men ingen sittande middag".

Det är befriande att umgås utan att bjuda på middag. Den här gången stekte vi olika korvar från Taylor & Jones som vi skivade upp i portionsbitar och serverade med bröd från Brunkebergs Bageri. Vi blev inte proppmätta, men den värsta hungern stillades. Lite förberedelser krävs, ingen avancerad servering och enkelt att ta hand om efteråt.

No comments: