Wednesday, October 5, 2016

Disney World

Efter att ha utforskat Harry Potters underbara värld återvänder vi en kort stund till verkligheten (närmare bestämt 20 minuter i en Uber) innan vi dyker in i nästa fantasivärld - Disney World. På ett område som sträcker sig över 120 kvadratkilometer finns fyra temaparker, två vattenparker och 23 hotell, allt i Disneys anda.

Vårt hotell ligger inom gångavstånd från den ursprungliga parken Magic Kingdom och det är där vi börjar. Efter en timme konstaterar vi att allt var bättre i Harry Potters värld. Mindre folk (kan bero på att vi var där på en fredag, nu är det lördag), modernare teknik, bättre helhetsgrepp och inte minst roligare story. Men Disney är alltid Disney och visst är det kul med Mimmi Pigg-öron och hela familjer i Pongoprickar.

Dag två i Disneyvärlden betar vi av Epcot som var hett och nytänkande 1986 när det öppnade, men nu snarast känns som ett tekniskt museum. De senaste tio årens tekniska utveckling har varit så enorm att allt som inte har hängt med känns dammigt. Sista dagens besök på Hollywood Studios vinner i Disneyklassen med marscherande Stormtroopers och Indiana Jones-stunts.

Total vinnare är däremot utan tvekan Harry Potter. Har man ett Harry Potter-älskande barn i sin närhet är det bara att öppna plånboken och bege sig till Orlando. Eller London, om den utställningen är lika bra. Det kommer att vara värt varenda cent.

Specialpris går dock till fyrverkerierna från Magic Kingdom. Ett av de maffigaste fyrverkerierna jag har sett. Att vi dessutom hade ackompanjerande musik från vår lounge gjorde inte saken sämre.






No comments: