Sunday, October 16, 2016

Gatufester

Ingen stad utan gatufest och i helgen har vi klarat av två stycken på samma dag. Tyvärr tycks det inte finns en gemensam kalender för alla våra Rivertowns där de kan fylla i sina gatufestscheman för att säkerställa att de inte krockar med varandra.

Vi började med Sleepy Hollow Street Fair där Lilla O's dansskola deltog och uppträdde. Under två timmar avverkades det ena dansnumret efter det andra av skiftande kvalitet. Vår dotter var självklart lysande i våra ögon. Trots att hösten har kommit är solen varm och efter en stund var vi till och med tvungna att söka skugga trots att det är mitten av oktober.

Direkt efter sista dansnumret begav vi oss hemåt för att vila i fem minuter och därefter ta cyklarna in till vår egen stads årliga gatufest, Dobbs Ferry Festa. Där strosade vi omkring i folkvimlet tills vi mötte upp med våra lokala svenska-amerikanska vänner. Lilla O hade egna kompisar att hänga med så henne såg vi knappt till under hela eftermiddagen/kvällen.

När hungern och kvällskylan började bli alltför märkbar drog vi oss in på en av restaurangerna inom festivalområdet tillsammans med våra svenska vänner samt några av deras helamerikanska bekanta. Under middagen nämner vår svensk-amerikanska vän något nedvärderande om Trump, varav den helamerikanska kvinnan tittar stint på vår vän och meddelar att de faktiskt kommer att rösta på Trump. Aldrig att de kommer att rösta på lögnaren Hilary. Eftersom jag själv inte ens får rösta drar jag mig obemärkt ur diskussionen och tittar åt ett annat håll. Vår svensk-amerikanska vän som uppenbart är mer amerikansk än svensk drar sig dock inte för att ta upp diskussionen. En timme senare konstaterar de att de får "agree to disagree" och övergår till något mindre laddat ämne.

No comments: