Friday, June 17, 2016

Premiärer

Sonen är här på besök tillsammans med sin flickvän. Två premiärer på samma gång kan man säga. Första gången vi träffar flickvännen och första gången flickvännen är i New York.

NYC är en underbar stad att möta för första gången. Ingen plats i världen har illustrerats lika många gånger och lika ingående i filmer och TV-serier som New York City. Alla har en bild av hur det är och ingen kan bli besviken när de kommer hit första gången. New York City är precis så som man förväntar sig.

När Lilla O var avlämnad i skolan tar vi tåget in till Grand Central vilket är en upplevelse i sig. Vägen utefter Hudson River som avslutas genom Harlem är en perfekt start på en dag i New York City. Grand Central är magnifik och flickvännen känner igen sig genom filmen Madagaskar. Som sagt varje liten del av den här stad har sin egen filmreferens.

Därifrån tar vi tunnelbanan till High Street i Brooklyn och promenerar tillbaka till Manhattan över Brooklyn Bridge. Efter en lunch Chinatown strosar vi genom Little Italy och Tribeca mot 9/11 Memorial. Jag blir lika imponerad av de enorma bassängerna denna gång som första gången jag besökte dem.

Trötta och belåtna tar vi tåget hem igen och hinner hämta upp Lilla O från skolan som har haft egna äventyr i storstaden med skolan.




No comments: