Sunday, August 12, 2012

Loppis

Klockan är strax efter 11 på förmiddagen när vi anländer till Rosenhill i min lilla röda bil, Lilla O, mannen och jag. I bakluckan har vi 50 mangaböcker, 15 barnböcker, lite leksaker och ett gäng urvuxna flickkläder.

Vi är definitivt inte först på plats, snarare bland de sista, men vi får ändå en skaplig plats mitt på gräsmattan. Lite oroligt noterar vi att alla andra har bord med sig som de lastar upp sina prylar på. Ofta inte ens bara ett bord, utan flera. Men hur ska vi kunna veta? Det här är vår första bakluckeloppis, faktiskt vår första loppis överhuvudtaget. 

Med hjälp av bilens hatthylla skapar vi ett improviserat bord för delar av våra varor. Resten fördelar vi ut i bilens baklucka så att de ska synas så bra som möjligt och det blir inte så tokigt ändå.

Efter en stund börjar även kunderna anlända till platsen och vi lyckas sälja en hel del av våra böcker. Men precis när vi tror att det ska ta fart ordentligt kommer regnet. Proffsen tar fram sina presenningar medan vi får lasta in allt i bilen igen. Tyvärr blir det så lerigt att även om det slutar regna efter ett tag, går det inte att bygga upp ett bord på nytt.

Vi håller ut nästan ytterligare två timmar efter regnets ankomst och lyckas sälja en docka till vår närmaste granne, men mer än så blir det inte. Dagens största vinst är nog den mc-hjälm i barnstorlek vi köper av ett intilliggande stånd för 75 kronor. 

Men det är alltid kul att prova på nya saker och det hela är mer ett kul äventyr än en lönsam affär.

No comments: