Monday, September 5, 2016

24 timmar

Vi har precis hunnit hem och packat upp när det är dags att packa igen. Denna gång ska vi dock bara vara borta i ett dygn och inte alla på samma ställe. Jag och Maken ska tillbringa ett dygn i stan på hotell tillsammans med vänner från Sverige och Lilla O ska sova hos våra svenska vänner i Sleepy Hollow.

Eftersom vi som vanligt har bokat sent fanns inte rum på samma hotell som våra vänner, men i alla fall i samma kvarter. Klockan 11 på förmiddagen har vi hunnit parkera bilen och lämpat av bagaget på vårt hotell innan vi möter upp våra vänner på deras hotell på 45:e gatan. 

Från Midtown beger vi oss alla fyra med tunnelbanan till Williamsburg i Brooklyn för helgens första aktivitet, Smorgasburg,  en veckovis återkommande restaurangernas dag på Brooklynvis. Alla hittar vi olika rätter bland stånden men tyvärr begränsas utbudet av långa köer på vissa ställen. Efter att ha uppvisat legitimation får vi även tillträde till områdets bar, så vi kan få i oss alkoholhaltiga drycker till maten.  

När mat och dryck är avklarat tar vi färjan söderut till Dumbo, där Brooklyn Bridge kopplar ihop Manhattan med Brooklyn. Vädret är helt perfekt, solen skiner och temperaturen har stannat på cirka 25 grader. Tillsammans med tusentals andra turister och bofasta promenerar vi till Manhattan via Brooklyn Bridge. Trots trängseln är det stråket alltid lika mäktigt.

Trötta efter dagens intryck återvänder vi till hotellet för att vila innan vi avslutar dagen med drinkar på Santina och middag på The Standard Grill i Meatpacking District. Kvällen slutar naturligtvis inte där utan vi hinner även utforska barlivet ytterligare i området. 

Dagen efter hinner vi med frukost tillsammans innan det är dags för oss att avsluta vår 24-timmars på Manhattan och återvända till förorten.


No comments: