Sunday, April 24, 2016

Montauk

Efter en vecka med strålande sol, vaknar vi upp i Montauk med regn utanför fönstret. Dimman ligger tät och vår sjöglimt har försvunnit i ett grått töcken. Vi är dock förberedda (väderprognoserna här är vanligtvis mycket träffsäkra) och börjar dagen med frukost på hotellet.

I vårt liv kretsas mycket kring var morgonkaffet ska intas. Lite svart blask på hotellet är otänkbart. Helst ska det vara en italiensk cappuccino i porslinskopp. För att förtydliga, en amerikansk cappuccino är inte samma sak som en italiensk, mer som en Caffe Latte. Med internets hjälp hittar vi ett par halvlämpliga fik inne i staden Montauk dit vi beger oss efter frukost.

Left Hand Coffee erbjuder en cortado som är mest likt det vi söker, men inga porslinskoppar. Befinner man sig vid världens ände får man dock ta det som finns. Miljön är trevlig och bra kvalitet på kaffet. Helt OK således.

Regnet fortsätter enträget och Lilla O och Maken utnyttjar hotellets inomhuspool. Lilla O är i vattnet så länge att hon efteråt knappt kan se på grund av att hennes ögon är klorförgiftade. Regnet ger äntligen upp och vi lånar hotellets cyklar för att utforska den udde vi bor på. Att cykla är mitt rätta element. Inte iförd lycra och cykelskor, men som ett rent transportmedel. Varje gång jag sätter mig på en cykel blir jag glad.

Glada blir vi allihopa när vi når fram till Duryeah's Lobster Deck för att äta lunch. Dyrt men perfekt på alla andra sätt. God mat, underbar miljö och fantastisk utsikt.
 

No comments: