Monday, April 18, 2016

Jazz at Lincoln Center

Med hela huset fullt lämnar make, svägerska och jag Dobbs Ferry en lördagskväll för att bege oss till Manhattan. Maken och jag har en sedan länge inbokad konsert på Jazz at Lincoln Center med Steve Miller. Svägerskan har en annan konsert inbokad på The Cutting Room men några vänner. Barnen lämnar vi i Farmors vård, eller om det är tvärtom.

Efter att ha släppt av Svägerskan på 85:e gatan kör vi vidare och parkerar bilen på 57:e gatan. Vi har stämt möte med några vänner på Masseria dei Vini, en italiensk restaurang på 9:e Avenyn. Tyvärr är vi en decimerad skara då den ena hälften i sällskapet vi ska träffa har varit tvungen att bege sig till Sverige. Men det går ingen nöd på oss. Restaurangen visar sig vara ett utmärkt val.

Konserten börjar på vuxet vis klockan 19 och vi bänkar oss strax före utsatt tid. Konsertlokalen, Rose Theater, är fantastisk med en makalös utsikt. Steve Miller, som kvällen innan blivit invald i Rock and Roll Hall of Fame kliver strax in på scenen tillsammans med Jimmy Vaughan och de levererar blues på högsta nivå.

Två timmar senare beger vi oss tillbaka till restaurangen för att möta upp svägerskan med vänner i baren innan vi återvänder till förorten.

No comments: