Monday, August 8, 2011

Bad i stan

Sista veckan på semestern tillbringar vi mitt i stan. Den svenska sommaren visar sig från sin allra bästa sida hela veckan, med 25 grader varmt och en sol som lagom ofta täcks av små lätta moln.

Varje dag inleder vi på samma sätt, med endast mindre variationer. Variationen består främst i om vi tar vårt förmiddagskaffe före cykelturen eller vid ankomsten. Även målen varierar, i alla fall till en början. Gemensamt för samtliga destinationer är dock att det finns badmöjligheter.

Eftermiddagarna går till största delen ut på att komma fram till kvällens middagsmat. Finns det något lämpligare än att lägga de sparade staycation-kronorna på god mat?

Lilla O gjorde en stark insats hela veckan genom att tappert cykla fram och tillbaka till innestadsbaden. En lögn vore det att säga att det inte gnälldes en del, men hon gav i alla fall inte upp och förhoppningsvis märkte hon själv hur det blev en aning lättare att cykla för var dag.

Veckans 5-i-topp-bad:
1. Långholmsbadet - en klar vinnare trots att det ligger längst bort. Belöningen för ansträngningen kommer inte bara vid ankomsten i form av bra strand och trevliga grässluttningar, utan även på Västerbrons mitt, som måste vara en av Stockholms bästa utsiktspunkter.
2. Kristinebergs Strand - hamnar på delad första plats om inte Lilla O är med och röstar. Vi vuxna gillar de snygga trädäcken och värdesätter bristen på sand. Om man avskräcks av alla unga och snygga medbadare eller bara låtsas vara en av dem är en läggningsfråga.
3. Fjäderholmarna - dyrt att ta sig till bara för ett dopp, men ger en lätt skärgårdskänsla mitt i stan. Förutsättningen är att åka tidigare än alla andra. Platsens charm avtar i samma takt som antalet besökare ökar.
4. Brunnsviken - passar bra till kvällsdopp men är egentligen ett småtråkigt bad.
5. Smedsuddsbadet - hoppade vi över denna vecka till förmån för ett par extra vändor till Långholmen. För mycket av allt helt enkelt.

No comments: