Sunday, August 28, 2011

Utflykt

Återigen är vi på sommarstugejakt. I vilken ordning vet jag inte, speciellt inte om vi ska räkna in våra individuella projekt innan år 2000. Med tanke på vår historik är vi skrämmande oklara över vad vi egentligen letar efter. Svartsö ligger alltid och bubblar, men för övrigt känns alternativen alltför många.

I dag tog vi en utflykt till Ekerö för att titta på ett eventuellt objekt. Tomten var i och för sig underbart uppvuxen och skön, men huset hade alldeles för mycket dold potential för att locka oss. Vi känner oss själva tillräckligt bra för att veta att det inte är ett renoveringsobjekt vi bör leta efter.

På vägen från visningen tittar vi in på Rosenhills Trädgård för lunch och kaffe. Det första som möter oss är en lång rad med bilar som slingrar sig runt den slitna byggnaden. I de flesta bilarna sitter föraren kvar i förarsätet och tycks vänta utan någon större brådska. Efter en stund förstår vi att det var kö till musteriet och att det i varje bil inte bara sitter en förare utan också en stor säck med äpplen.

För att få sina äpplen förvandlade till must bör man inte ha bråttom, men å andra sidan är jag övertygad om att det är väl värt väntan. Inne i cafét serveras hembakat bröd, äppelkaka och annat smått och gott. Brickor, muggar och tallrikar är ett saligt hopkok av traktens utbud. Hela stället andas nybyggaranda och skulle ha smält in väl Upstate New York med sin robusta atmosfär.

Lilla O som beklagar sig över det mesta just nu finner tillfällig ro i den egentillverkade hängmattan på altanen.

No comments: