Saturday, July 2, 2016

Vägkrog

Trafiken ringlar sakta över Tappan Zee Bridge och enligt Google Maps kommer vi att få fortsätta att krypa fram länge till. Vår GPS säger att det ska ta sju timmar att åka till Charlottesville i Virginia men vi vet att det troligen kommer att röra sig om snarare nio, särskilt om vi ska äta på vägen.

Strax väster om New Jersey släpper trafiken och vi ser fram emot att äntligen få lite fart. Samtidigt drabbas vi dock av ett intensivt regnväder med begränsad sikt som följd. Ytterligare några miles i myrfart således.

Utmaningen på en road trip är alltid var man ska äta någonstans. Avvägningen är alltid snabbt och trist eller tidskrävande och mindre trist. Eftersom vi inte har en tid att passa väljer vi det senare. Med hjälp av Yelp utser vi Kauffman's Bar-B-Que Restaurant i Bethel, Pennsylvania till kvällens vattenhål. För att komma dit måste vi lämna motorvägens generiska tillvaro och förflyttas rätt in i Farmor Anka-land. 

Efter att ha stått i kö i tio minuter tillsammans med ortsbefolkningen i Bethel beställer vi vår grillade kyckling med pommes frites över en klassisk Domus-disk. De gigantiska pajerna som erbjuds som efterrätt står vi över, men konstaterar att de tillsammans med de generöst tilltagna portionerna skulle motsvara en veckas kaloriintag. 

45 minuter senare är vi tillbaka på motorvägen med ytterligare fyra timmars bilkörning framför oss. 






No comments: