Sunday, July 10, 2016

Sverige

Om man ska flyga med två katter blir det lätt lite cirkus över det hela. Det är inte som att smyga sig in på flygplatsen med en liten diskret rullväska. Förutom katterna som jamar oavbrutet har vi två burar i släptåg. En liten för biltransporten och en stor för flygresan. Katterna åker alltid tillsammans vilket i och för sig underlättar. Både för dem och oss.

Till sällskap under överresan får katterna fem Sibirien Husky-valpar. De har sålts från en uppfödare i New York till Finland och flyger via Stockholm. Resan till Finland ska därefter ske med båt får vi veta. Trots sin ringa ålder är valparna som tur var betydligt tystare och lugnare än våra katter. Huruvida den kraftiga hundlukten har en lugnande eller stressande inverkan på katterna under resan kommer vi aldrig att få veta.

Väl framme på Arlanda letar vi en stund innan slutligen en vänlig själ hämtar ut menageriet på en lång vagn. Såväl hundar som katter tycks vara i gott skick men katterna startar sin klagosång så fort de inser att vi är i närheten och kan höra dem.

Efter att ha passerat Brunkebergs Bageri för frukost och självklart Systembolaget för den typen av väsentligheter anländer vi till landet strax före elva på förmiddagen. Luften är frisk och klar, solen lyser med korta avbrott från vita små moln och temperaturen ligger strax över 20 grader. Ingen av oss vill vara någon annanstans på jorden än där vi just nu är.





No comments: