Sunday, June 10, 2012

Tävling

Vår Lilla O är blivande tävlingsgymnast. Det innebär att hon tävlar ibland, men inte särskilt ofta än. I helgen var det dags för vårens enda tävling och alla barnen var laddade till tänderna. Sammanbitna och stolta samlades flera av Stockholms gymnaster i en hall på Lidingö för att utvärderas och bedömas.

Trots att de gjorde riktigt bra ifrån sig blev det ingen medalj denna gång. Gymnastik är en klurig sport där det kan vara små, i en vanlig människas ögon obetydliga, saker som avgör vem som vinner. Den här gången hade bland annat laget valt att göra svårare övningar än nödvändigt vilket visade sig inte belönas i just denna tävling.

Det är kluvet med tävlingar för små barn. Alla som har tävlat och spelat matcher vet hur fantastiskt roligt det är, men också hur bedrövligt det är att inte belönas med en medalj när man har slitit hårt. Lilla O visade sig vara en ganska dålig förlorare, vilket bådar gott för framtiden - "Show me a good loser, and I'll show you a loser" som Vince Lombardi lär ha sagt.

No comments: