Friday, June 9, 2017

Snabbuppdatering

Våren är en intensiv period för såväl djur som människor. Så mycket som jag har tänkt skriva om och så har det blivit ingenting. Mindre än en tumme kan man lugnt säga. Men om jag gör en snabbuppdatering om den senaste tiden kanske jag kan vara på banan igen.

Det första som hände var årets Dobbs Ferry School Foundation Gala. Då samlas det in extrapengar till skolan genom lotterier och auktioner. Vårt bidrag blev att bjuda högst på en "Pizza Lesson and Dinner" som en av våra vänner erbjuder. Totalt skramlades det in cirka $50,000.

Därefter kom min storasyster och hennes nyblivne make och hälsade på. De stannade en vecka för att sedan bege sig vidare till Kalifornien. Bland mycket annat hann de med att se Lilla O i The Curse of the Cobras Kiss (Lilla O dyker upp cirka 7:50 minuter in i föreställningen). Pjäsen framfördes av skolan under ämnet Theatre Art och är inte att jämföra med en vanlig skoluppsättning eftersom alla har rätt att välja detta ämne. Rollerna fick de däremot genom auditions och Lilla O blev tilldelad huvudrollen något hon inte hade siktat på. Vi föräldrar var naturligtvis omåttligt stolta.

Mer teater blev det senare under veckan då vi såg Wicked på Broadway, vår bröllopspresent till det nyblivna brudparet. En lysande och superprofessionell föreställning på alla sätt. Därefter hade vi Memorial Day Weekend med en extra ledig dag och sedvanlig BBQ hos några vänner.

Lilla O har även hunnit med tre dagar i Washington D.C. på skolresa, något som egentligen förtjänar ett separat inlägg. En skolresa på amerikanskt vis är inte detsamma som på svenskt. Lite snabbt kan nämnas genomlysning av samtligas bagage efter alkohol och droger, läkarintyg för att få ta med sig huvudvärkstabletter, endast oöppnade matförpackningar som snacks och inhyrda säkerhetsvakter utanför hotellrummen.

Mycket annat har vi hunnit med men nu är vi i alla fall lite mer i fas.

No comments: