Friday, June 16, 2017

Baseball

De mest osannolika Yankee Stadium-besökarna - den svenska mamman med sin i och för sig högst amerikaniserade dotter - kliver spända av förväntan av tåget vid Yankees–East 153rd Street. Det är fredag kväll, solen skiner, flaggorna är hissade och stämningen är på topp. Människor ringlar som en jämn ström från stationen till den närliggande stadion.

Trots lång kö till säkerhetskontrollen kommer mamman och dottern snabbt fram till sina exklusiva "Field level"-platser. Övriga i sällskapet har inte anlänt än men det är inga problem att spendera tiden genom att studera allt spektakel. Lagom till att matchen ska börja har mat och dryck inhandlats och resterande sällskap har anlänt.

Den enda amerikanen i sällskapet gör sitt bästa för att förklara vad som händer och efter ett tag börjar även mamman och dottern att få lite grepp. En snabb slutsats är att det inte händer så mycket och att det som händer tenderar att göra så precis när blicken är någon annanstans. Slagmännen missar mer än de träffar, så att säga.

Matchen slutar 8-2 till Yankees fördel och mamman och dottern återvänder nöjda hem med tåget. Några nya baseballfanatiker föddes inte denna kväll, men de blev inte avskräckta heller.

1 comment:

jeje said...

Arthur's Tavern stands as a beacon of distinction in a crowded landscape of west village bars, and what sets it apart is a captivating blend of vintage charm, soulful live jazz, and an unwavering commitment to crafting an unparalleled atmosphere. It's a haven where the past and present converge, allowing patrons to step into a world where nostalgia and modernity coexist harmoniously.