Tuesday, August 4, 2009

Förortsliv

Nu har vi bott i vår nya förort i fyra dagar. Inte i vårt hus, men i ett likadant hus cirka 50 meter bort på samma gata. Skillnaden mot Dobbs Ferry är lika stor som skillnaden mellan ICA och en Farmers Market. Dobbs Ferry är prunkande grönt som en djungel, husen varierar i storlek och årgång, tomterna är stora och människorna är av olika åldrar, religion och inkomstklass. Här är tomterna små, husen snarlika om inte exakta och människorna i samma ålder, inkomstklass och har sannolikt samma religion (ingen här pratar i och för sig om religion).

Det är svårt att inte trivas i en välordnad förort som detta. Olivia har redan hittat kompisar på gatan och de kan springa omkring fritt på den stora allmänningen. Vi har många vänner sedan tidigare inom gångavstånd och de nya grannarna är alla lätta att lära känna. Allt detta visste vi sedan tidigare. Aldrig har jag tvivlat på att det är så här det är att bo i en välburen villaförort.

Vad jag vet att jag kommer att sakna är samma sak som jag saknade i Dobbs Ferry - gatulivet, diversifieringen, möjligheten att kunna gå eller cykla var man än ska och allra främst intensiteten och tempot. Men var sak har sin tid och just nu är vi här och kommer sannolikt att trivas bra med det.

No comments: